Ripple (XRP) Prisförutsägelse 2025-2030: XRP:s nästa låga kan vara nära…

Varning: Datauppsättningarna som delas i följande artikel har sammanställts från en uppsättning onlineresurser och återspeglar inte AMBCryptos egen forskning i ämnet

XRP har mött en brutal nedgång på mer än 20% under den senaste veckan. Denna nedgång kan tillskrivas utvecklingen i den kontroversiella rättegången den står inför av US Securities and Exchange Commission.


Här är AMBCryptos prisprognoser för XRP för 2023-24


Den 7 november tog SEC segern i en rättegång mot kryptostart-upen LBRY. Kärnpunkten i det här fallet hade en kuslig likhet med Ripples fall, som fick investerare och intressenter att oroa sig för prejudikatet det skulle skapa. Det blev det dock snart klar att några viktiga skillnader mellan de två rättegångarna gjorde det mindre hotfullt än det såg ut från början.

En rapport av Myntandelar tidigare denna vecka indikerade att investerare är övertygade om Ripples seger i detta landmärkefall. Detta är baserat på det faktum att XRP-investeringsprodukter har sett konsekventa inflöden under tre på varandra följande veckor.

I andra nyheter tog Ripple CTO David Schwartz till Twitter att erbjuda tidigare anställda på den oroliga kryptobörsen FTX, en plats på Ripple. Detta erbjudande gäller dock endast anställda som inte var inblandade i efterlevnad, ekonomi eller affärsetik.

På affärsfronten avslöjade Ripple viktiga utvecklingar relaterade till sin europeiska expansion. Företaget delad dess framsteg med Parisbaserade Lemonway och Xbaht i Sverige. Företag i Frankrike och Sverige kommer nu att kunna utnyttja Ripples On-Demand Liquidity (ODL).

XRP, vid presstillfället, handlades till $0,49, en ökning med mer än 9% under de senaste 24 timmarna. Marknadsvärdet för presstid var 25,1 miljarder dollar, med en 24-timmars handelsvolym på 3,1 miljarder dollar. Detta mått har registrerat en imponerande tillväxt på mer än 92 % under de senaste 24 timmarna.

Om plattformen

Ripples koppling till Tokyo Mitsubishi Bank 2017 var en stor milstolpe. Efter detsamma blev det den näst största krypton efter börsvärde under en kort period. Ett år senare var Ripple återigen i nyheterna för sitt partnerskap med det internationella bankkonglomeratet Santander Group för en app med fokus på gränsöverskridande transaktioner.

När det gäller rivaler har Ripple nästan ingen för tillfället. De är det ledande kryptoföretaget som serverar finansiella institutioner runt om i världen. När antalet partnerskap växer kommer XRP i förlängningen att skörda fördelarna. När allt kommer omkring är det växlingsmediet för alla gränsöverskridande transaktioner som aktiveras av RippleNet.

Ripple har utnyttjat behovet av snabba transaktioner och en annan outnyttjad potential i tillväxtekonomier, med tanke på att nationer i Latinamerika och Asien och Stillahavsregionen är mer benägna att inse värdet av blockchain och dess tokens jämfört med deras motsvarigheter i den första världen. Med ökningen av centralbankernas digitala valutor (CBDC) är det troligt att utvecklingsländer som vill utforska detta alternativ kommer att välja Ripple eftersom det redan erbjuder ett väletablerat ramverk över gränserna. Ökat antagande av CBDC kommer också att leda till att bankinstitutioner överväger att integrera krypto i sina tjänster. Detta kommer att fungera mycket bra för Ripple eftersom det RippleNet redan är associerat med ett antal banker.

Blockchain-lösningar som erbjuds till Ripples centralbankspartners som vill ge sig in i CBDC inkluderar möjligheten att utnyttja XRP-reskontran med en privat sidokedja.

Ripple förutspås utvecklas snabbt under prognosperioden, eftersom det kan användas för en mängd olika funktioner som redovisning, investeringar, smart kontraktsimplementering och decentraliserad programmering.

XRP har ett försprång gentemot sina rivaler på grund av dess låga kostnad för inträde. Det faktum att några dollar kommer att köpa tiotals XRP verkar tilltalande för nya investerare, särskilt de som föredrar små investeringar.

Enligt en Valuates-rapport förväntas kryptovalutamarknadens storlek nå 4,94 miljarder dollar år 2030, och växa med en CAGR på 12,8%. Ett antal kryptoföretag kommer att dra nytta av detta, bland dem Ripple.

Tillväxten på kryptovalutamarknaden sporras av en ökning av efterfrågan på operativ effektivitet och transparens i finansiella betalningssystem, samt en ökning av efterfrågan på remitteringar i utvecklingsländer.

Den allmänna tanken är att RippleNets antagande av finansiella institutioner kommer att öka, vilket leder till mer erkännande av plattformen såväl som dess infödda token. Detta har också tagits med i beräkningen av prognoser för 2025 och framåt. Vid presstillfället handlades XRP på 0,3676 dollar.

Källa: TradingView

XRP:s presstidspris var långt ifrån dess högsta rekord på $3,84 i januari 2018. I själva verket var priset närmare lanseringspriset än det är det högsta någonsin.

Även om XRP har ökat något under de senaste 30 dagarna, har dess avkastning hittills från år gjort investerare oroliga.

SEC-process och dess konsekvenser

Den 22 december 2020 lämnade US Securities and Exchange Commission (SEC) in en stämningsansökan mot Ripple Labs. Rättegången hävdade att Ripple hade samlat in 1,3 miljarder dollar genom försäljningen av ”oregistrerade värdepapper” (XRP). Utöver detta väckte SEC också åtal mot Ripples högsta chefer, Christian Larsen (medgrundare) och Brad Garlinghouse (VD), med hänvisning till att de hade gjort personliga vinster på totalt 600 miljoner dollar i processen.

SEC hävdade att XRP borde betraktas som säkerhet snarare än en kryptovaluta och som sådan borde vara under deras behörighet.

En dom till förmån för SEC kommer att skapa ett ganska obehagligt juridiskt prejudikat för den bredare kryptomarknaden. Det är därför det här fallet observeras noga av intressenter i branschen.

Det är uppenbart att utvecklingen i rättegången har en direkt inverkan på XRP:s pris. Efter nyheten om rättegången 2020 sjönk XRP med nästan 25 %. I april 2021 gav domaren Ripple en liten seger genom att ge dem tillgång till SEC:s interna dokument, vilket fick XRP att stiga över $1-strecket – en tröskel som krypton inte hade passerat på 3 år.

Enligt a tweet av försvarsadvokat James Filan den 15 augusti 2022, tilldelade USA:s distriktsdomstol i New Yorks södra distrikt ytterligare ett slag mot SEC när domare Sarah Netburn beviljade Ripples yrkande om att delge stämningar för att erhålla en uppsättning videoinspelningar i syfte att autentisera , och avfärdar regulatorernas påstående att Ripple försökte öppna upptäckten igen. Detta var som svar på Ripples motion som lämnades in den 3 augusti 2022.

I den Åsikt & Ordning publicerad tidigare i juli, fördömde domaren Sarah Netburn SEC för dess ”hyckleri” och handlingar som antydde att regulatorn var ”anta sina rättstvister för att främja sitt önskade mål, och inte av en trogen lojalitet mot lagen.”

Rättegångens dom, vad den än är, kommer att ha en bestående inverkan på XRP:s värde. Det är viktigt att notera att en dom till förmån för SEC skulle göra XRP-säkerhet endast i USA eftersom regulatorn inte har jurisdiktion över landets gränser. Detta borde kompensera en del av skadorna för Ripple, med tanke på att företaget har en betydande verksamhet globalt

Carol Alexander, professor i finans vid University of Sussex, anser att XRP inte liknar någon annan krypto. Hon tror att om Ripple lyckas slå SEC-processen kan den börja ta sig an SWIFT-banksystemet. SWIFT är ett meddelandenätverk som finansinstitut använder för att säkert överföra information och instruktioner

I en intervju med CNBC pratade Ripples vd Brad Garlinghouse om möjligheten till en börsnotering efter att fallet med SEC är löst. Ripple börsnotering kommer att ha en betydande inverkan på XRP:s prisåtgärder under de följande åren.

I en intervju med Axios vid Collision 2022, uppgav Garlinghouse vidare att det aktuella priset på XRP redan har räknat med att Ripple förlorade fallet. ”Om Ripple förlorar målet, förändras något? Det är i princip bara status quo”, tillade han.

När det gäller hans personliga åsikt om domen, satsar Garlinghouse på att det kommer att vara till förmån för Ripple. ”Jag slår vad om det eftersom jag tror att fakta är på vår sida. Jag satsar på det eftersom lagen är på vår sida”, anmärkte han.

Märkligt nog har stöd för Ripple och XRP inte varit universellt, med Ethereums Vitalik Buterin nyligen kommenterar,

”XRP förlorade redan sin rätt till skydd när de försökte kasta oss under bussen som ”Kina-kontrollerade” imo”

I domstol och i papper

Ripple och SEC:s rättegång är inte bara begränsad till rättssalen. Saken bevakas ofta av media, och båda parter har varit med i flera opedier, ofta kritiserar varandra. Bara den här månaden var marknadsvakthunden och kryptoföretaget föremål för ett hett utbyte genom artiklar publicerade av Wall Street Journal.

Den 10 augusti upprepade SEC-ordförande Gary Gensler sin ståndpunkt om definitionen av kryptotillgångar och deras tillsyn i hans op-ed artikel som visas i The Wall Street Journal. ”Gör inga misstag: Om en utlåningsplattform erbjuder värdepapper, är det . . . faller under SEC:s jurisdiktion.”

Ordförande Gensler fortsatte med att citera 100 miljoner dollar lösning som regulatorn hade nått med BlockFi och angett att kryptomarknaderna måste följa ”tidstestade” värdepapperslagar. Enligt villkoren i förlikningen måste BlockFi omorganisera sin verksamhet för att följa US Investment Company Act från 1940, förutom att registrera sig enligt Securities Act från 1933 för att sälja sina produkter.

Som svar på ordförande Genslers kommentar, Stu Alderoty publiceras sitt eget inlägg i The Wall Street Journal och skrädde inte ner orden när han tog ett skott mot regulatorn. Alderoty anklagade Gensler för att utsätta andra regulatorer (CFTC, FDIC etc.) och överskrida dess jurisdiktion, i motsats till den verkställande ordern från USA:s president Joe Biden, som uppmanade myndigheter att samordna reglerna för krypto.

”Vad vi behöver är reglerande klarhet för krypto, inte SEC som svänger sin billyklubba för att skydda sin gräsmatta på bekostnad av de mer än 40 miljoner amerikanerna i kryptoekonomin,” lade Alderoty till.

En kontroversiell artikel författad av Roslyn Layton i Forbes den 28 augusti påpekade att sedan 2017 har SEC:s Crypto Assets Unit varit inblandad i över 200 stämningar. Enligt Layton tyder denna siffra på att istället för att komma med tydliga regler för att säkerställa efterlevnad, skulle regulatorn hellre engagera kryptoföretag med stämningar i ett försök att reglera genom verkställighet.

Ripple CTO David Schwartz hamnade i ett motstånd med Ethereums grundare Vitalik Buterin tidigare den här månaden, efter att Buterin tog en grävning på XRP på Twitter. Schwartz slog tillbaka och svarade till Buterins tweet, som jämförde gruvarbetare i PoW-ekosystemen som Ethereum med aktieägare i företag som eBay.

”Jag tycker att det är helt rättvist att analogisera gruvarbetare i PoW-system till aktieägare i företag. Precis som eBays aktieägare tjänar på den kvarvarande friktionen mellan köpare och säljare som eBay inte tar bort, så gör gruvarbetare i ETH och BTC”, tillade Schwartz.

Att sätta en korrekt siffra på det framtida priset för XRP är inte ett lätt jobb. Men så länge det finns kryptovalutor kommer det att finnas kryptokunniga som erbjuder sina två cent på marknadsrörelser.

Krusning [XRP] Prisprognoser 2025

Changelly har samlat en genomsnittlig förutsägelse på $0,47 för XRP i slutet av 2022. Som för 2025 har Changelly tillhandahållit ett intervall mellan $1,47 till $1,76 vid max för XRP.

Finders slutsats från en panel av trettiosex branschexperter är att XRP bör ligga på 3,61 USD år 2025. Det bör noteras att inte alla dessa experter håller med om den prognosen. En del av dem tror att krypton inte ens kommer att passera tröskeln på $1 till 2025. Keegan Francis, den globala kryptovalutaredaktören för Finder, håller inte med expertpanelen. Han förutspår att XRP kommer att vara värd $0,50 i slutet av 2025 och överraskande nog bara $0,10 år 2030.

Enligt data publicerade på Nasdaq är den genomsnittliga prognosen för 2025 runt 3,66 dollar.

Krusning [XRP] Prisförutsägelse 2030

Finders experter hade en ganska konservativ siffra för XRP 2030. De tror att krypton kan nå 4,98 dollar 2030. I ett uttalande till Finder avslöjade Matthew Harry, fondchefen på DigitalX Asset Management, att han inte ser någon nytta i XRP annat än spekulationselementet.

Enligt uppgifter som publicerats på Nasdaqs hemsida är den genomsnittliga prognosen för 2030 runt 18,39 dollar.

Slutsats

Hittills i år (YTD) siffror från Ripples resultatrapport för kvartal 2 har gjort det klart att trots fallet i XRP:s pris förblev efterfrågan på deras On-Demand Liquidity-tjänst inte bara oförskräckt utan ökade faktiskt med nio gånger jämfört med året innan (YoY) med ODL-försäljning på totalt 2,1 USD…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *