Bitcoin (BTC) Prisprediktion 2025-2030: Bör BTC-innehavare korta marknaden?

Varning: Datauppsättningarna som delas i följande artikel har sammanställts från en uppsättning onlineresurser och återspeglar inte AMBCryptos egen forskning i ämnet

Kungsmyntet, Bitcoin, började stiga i oktober 2022, bröt igenom den psykologiska motståndsnivån på 20 000 $ och nådde till och med 21 400 $ i början av november månad.

När detta skrivs hade Bitcoin en börsdominans på cirka 40 %; som ett resultat av kollapsen av Bitcoin drar också ner hela kryptovalutamarknaden. Från nästan 1 biljon dollar i slutet av oktober till drygt 800 miljarder dollar idag har det totala börsvärdet för kryptovalutor minskat.

Hela ekosystemet och dess marknadsaktörer är uppenbarligen ganska oroliga i kölvattnet av denna katastrof. Dessa individers attityder har också påverkats av kollapsen av kryptovalutabörsen FTX, som grundades av Sam Bankman-Fried, en mycket välkänd aktör inom kryptoområdet.

För att återgå till utlösare som är specifika för kryptovalutor, är on-balance volym (OBV) ett av tecknen som indikerar potentiella framtida hausseperioder. Den populära handlaren Alan Tardigrade hävdar att med tanke på BTC/USD veckodiagrammets 20 veckor av hausseartad divergens är det nu viktigt att vara uppmärksam.


Läs prisprognoser för Bitcoin [BTC] 2023-24


Trots att den sjunkit i samklang med de amerikanska aktiemarknaderna under större delen av tredje kvartalet, lyckades priset på Bitcoin nå $19 564 för att avsluta kvartalet.

Statistik från den oberoende kryptodataaggregatorn CoinGecko visar att US Dollar Index ökade med 7% från föregående kvartal.

Därför verkar känslorna för myntet vara ganska förvirrande. Men branschen tror fortfarande på den största kryptovalutan. Noterbart, Bloombergs råvarustrateg Mike McGlone förutspådde i slutet av juli att Feds räntehöjningar skulle tvinga Bitcoin att ”överträffa de flesta tillgångar”, vilket var sant under tredje kvartalet.

Enligt McGlone kommer Feds ränteförhandlingar med största sannolikhet att lägga ramarna för Bitcoin att behålla sin uppåtgående bana och överträffa de flesta tillgångsklasser. Råvaruexperten förutspådde också att Bitcoin skulle vara tillgången med bäst prestanda under H2 2022.

Trots detta har Bitcoin-anhängare hävdat att kryptovalutan är unikt positionerad för att ersätta guld som en fristadstillgång, en inflationssäkring eller till och med både och.

Faktum är att aEnligt data i kedjan har fler Bitcoin-valar med 1 000 till 10 000 BTC i sina plånböcker dykt upp nyligen, vilket tyder på att investerare har samlat på sig kryptovalutan.

Under tiden har BitVol, en volatilitetsindikator, ”börjat bryta ner” och sjunkit till nära sina lägsta nivåer sedan i våras, enligt Jake Gordon på Bespoke Investment Group. Indexet, vid presstillfället, svävade på 69, ned från över 111 i maj.

Enligt Mike Novogratz, vd för kryptovalutainvesteringsföretaget Galaxy Digital, kan den dystra trenden fortsätta i ytterligare två till sex månader. Majoriteten av investerarna som krävde fiat har redan sålt sina tillgångar, hävdade han, och säljarna är allvarligt utarmade. Feds penningpolitik måste dock ändras för att motverka trenden.

Top-tier Bitcoin-valar fortsätter att sälja, och de har för närvarande mellan 100 och 10 000 BTC. Under föregående år flyttades 3,5 % av utbudet på dessa viktiga adresser till platser som hade lägre inverkan på framtida prisfluktuationer. Bara i september brändes ytterligare 0,4% av BTC:s utbud. En betydande tendens att se upp med i oktober är ansamlingen av potentiella valar.

Eftersom det fortfarande finns en brist på unika BTC som reser från adress till adress, har NVT-signalen gett ut en baisseartad signal för andra månaden i rad. En förändring i densamma kan tyda på en hausseartad trend. Och ändå har krypton utvecklats till en av de största tillgångarna i världen från att i slutändan vara nästan värdelös. Bitcoins börsvärde toppade ännu högre än flera välkända företag.

En sak som omedelbart framgår av denna data är att Bitcoins priscykler blir kortare. Dessutom, även om myntet ofta tappar i värde, fortsätter det genomsnittliga priset på Bitcoin att stiga. Detta indikerar ett lovande mönster för framtiden.

Och trots att alla skrivit av det, är kryptosektorn, inklusive Bitcoin, känd för sin motståndskraft och kapacitet för comebacks. Under de senaste åtta åren har olika finansexperter konsekvent förutspått att Bitcoin-bubblan kommer att spricka ”snart”. Men myntet är fortfarande efterfrågat och BTC-investerare gör betydande avkastning.

Varför dessa prognoser spelar roll

Följande artikel kommer att beröra dessa prognoser. Med BTC framstår som ett starkt värdelager på senare tid, är det avgörande att investerare är medvetna om var populära analytiker ser kryptovalutan på väg under det kommande decenniet. Dessa prognoser, även om de inte är en absolut säkerhet på något sätt, kan hjälpa handlare och innehavare att fatta smarta beslut.

Det är dock inte allt. Enligt CoinGecko, till exempel, åtnjuter Bitcoin en marknadsandel knappt 38 %. Även om denna siffra inte är lika hög som den var 2017 eller till och med 2021, är det en betydande andel. I förlängningen, vad det betyder är att vad som än händer med Bitcoin, kommer resten av altcoin-marknaden att se en krusningseffekt. Ergo, även om du bara gillar altcoins, kommer vad BTC presterar att påverka dig också.

Den här artikeln kommer kortfattat att titta på kryptovalutans senaste marknadsutveckling, med särskilt fokus på dess börsvärde, volym och värdestegring/depreciering. Detsamma kommer att utökas med användning av datauppsättningar som adresser som inte är noll, nr. av valtransaktioner, et al. Det kommer att avslutas med att sammanfatta prognoserna från de mest populära analytikerna/plattformarna, samtidigt som vi tittar på Fear & Greed Index för att bedöma stämningen på marknaden.

Bitcoins pris, volym och allt däremellan

I skrivande stund, Bitcoin handlades för $16 960 på prisdiagrammen. Det hade ett börsvärde på 319 miljarder dollar.

Källa: TradingView

Naturligtvis hade BTC:s prisrörelse också en inverkan på dess marknadsvärde. När kryptons pris nådde en kortsiktig topp den 30 juli, gjorde det också börsvärdet, med samma stigande till 469 miljarder dollar. Vid presstillfället var det nere på 319 miljarder dollar. Som väntat var BTC/USDT det mest populära handelsparet på marknaden, där Binance åtnjuter en andel på över 7,1 % för detsamma.

Den 19 september lades 620 000 Bitcoin-tokens till på alla börser, enligt Santiments Exchange Inflow Indicator. Som ett resultat finns det för närvarande 11 879 200 000 dollar i Bitcoin tillgängliga för försäljning när som helst.

Det ovannämnda kan vara goda nyheter för investerare. Speciellt eftersom många skulle se detta som ett bra tillfälle att köpa BTC på den lägsta. I själva verket, medan BTC fortfarande är över 69 % bort från dess ATH på över $69 000 finns det mycket optimism runt omkring.

Tänk på kommentarerna från den legendariske Bill Miller, till exempel. Han var i nyheterna för ett tag sedan när han hävdade,

”Bitcoins utbud växer med cirka 2,5 procent per år, och efterfrågan växer snabbare än så.”

För Miller kommer denna tillväxt i efterfrågan också att åtföljas av en motsvarande prishöjning, med ett mål på $100 000 som kastas runt av vissa. Faktum är att en liknande logik tillämpades av Bloomberg Intelligence när den hävdade att efterfråge- och adoptionskurvorna pekade på en prognos på 100 000 $ till 2025.

Man kan hävda att under de senaste åren har mycket av Bitcoins efterfrågan och adoption drivits av dess framväxt som ett värdelager. I själva verket, medan ganska många är intresserade av tekniken, är många andra intresserade av Bitcoin för en bra avkastning på sin investering. Det är i detta avseende som det är värt att titta på hur dess ROI har varit. Enligt Messaritill exempel, i skrivande stund erbjöd BTC negativ ROI på -27% och -41% under en 3-månaders respektive en 1-årsperiod.

Källa: Messari

Förståeligt nog är de tidigare nämnda datamängderna produkter av hur BTC har gjort på prisdiagrammen på senare tid. Tack vare den senaste neddragningen har dess ROI varit negativ. Trots det finns det några faktorer som verkar understryka en hausseartad vändning för världens största kryptovaluta.

Till exempel antalet Bitcoin-adresser som innehåller 0,1+ mynt träffa en ATH. Dessutom har $BTC-procentandelen i vinst (7d MA) precis träffat en 1 månad hög på 60,513% också medan aSOPR (7d MA) slog en 3-månaders hög. Det är inte allt heller –

Dessutom, enligt IntoTheBlock, registrerade 53% av investerarna vinst till BTC:s presstidspriser. Tvärtom var 39 % av innehavarna i förlust.

Utöver detta projicerade hållarens sammansättning av tiden också något positivt. Totalt 62% har haft sina mynt under en period på mer än ett år, medan 32% har haft sina mynt i mellan en till 12 månader. Glassnode har visat mer stöd för innehavsaktiviteten och underströk något liknande. BTC:s adresser med ett saldo på 1 BTC träffa en ny höjdpunkt.

Det är inte allt.

Faktum är att trots de baisseartade utsikterna misslyckades inte adoptionshastigheten att tillfredsställa kryptons referenser. När vi pratar om adoption, så upprepade även BTCs förvärvande jättar inom detta spel (stora ägare) trenden. Titta till exempel på MicroStrategys senaste spree.

I ett prospekt som lämnades in till SEC den 9 september, siktar företaget på att sälja upp till 500 miljoner dollar i aktier för att finansiera fler Bitcoin-köp. Sedan 2020 har MicroStrategy köpt cirka 130 000 Bitcoins, värda mer än 2 miljarder dollar, med hjälp av medel som samlats in från aktie- och obligationserbjudanden.

”Vi kan använda nettointäkterna från detta erbjudande för att köpa ytterligare Bitcoin,” sa företaget i anmälan.

Det börsnoterade mjukvaruföretaget MicroStrategy (MSTR) är redan den enskilt största företagsinnehavaren av Bitcoin

Nu när bakgrunden och sammanhanget är omhändertaget, vad säger populära plattformar och analytiker om vart de ser Bitcoin på väg 2025 och 2035? Tja, bara ett sätt att ta reda på det.

Bitcoin-prisförutsägelse 2025

Innan vi kommer till förutsägelser är det viktigt att en framträdande egenskap identifieras och markeras. Förutsägelser varierar. Från den ena plattformen till den andra, från en analytiker till en annan, kan förutsägelser skilja sig väsentligt från varandra.

Tänk på år 2025, till exempel –

Enligt Changelly kommer Bitcoins genomsnittliga handelspris att vara så högt som $124 508 år 2025, med plattformen som hävdar att det kan gå så högt som $137k.

Tvärtom, det finns anledning att tro att kryptovalutans uppsida inte kommer att vara lika hög. Varför? Tja, eftersom krypton ännu inte är enhetligt stödd av globala reglerande och lagstiftande regimer. Med CBDCs som långsamt introduceras i många länder är inställningen till krypto inte heller direkt positiv.

Slutligen har de senaste sex månaderna också belyst tendensen hos de flesta privata investerare att köra med sina innehav när marknadsblodbadet börjar.

Ett annat intressant sätt att se på det är att använda tillväxten av teknik för att belysa hur långt Bitcoin kan gå.

Tänk på det enkla fallet med Google, till exempel. Trots den senaste tidens turbulens förväntas den växa exponentiellt under de kommande 5 till 10 åren. Det kan dock hävdas att denna tillväxt kommer att gå hand i hand med tillväxten av Bitcoin och kryptomarknaden, i förlängningen. Detta på grund av korrelationen mellan de två.

Bitcoin-sökningar på Google är 7x och 42x högre än nr. av sökningar på USD respektive Euro, är bevis på detsamma. Faktiskt, enligt studierhar det historiskt funnits en korrelation på 91 % mellan BTC-priser och Googles sökvolymer.

Bitcoin-prisförutsägelse 2030

Till att börja med måste en sak klargöras. 2025 och 2030 skiljer sig fem år. Förutsägelser är svåra att få rätt som de är. Det är kanske ännu svårare när tidsramen i fråga är drygt 8 år framåt.

Trots det kan man se att de flesta människors förutsägelser för Bitcoins 2030-pris är på den hausseartade sidan. Nu, även om det finns goda skäl bakom sådan optimism, är det värt att påpeka att dessa prognoser inte tar hänsyn till variabler som svarta svanhändelser.

Så vad säger alla?

Enligt Changelly kan BTC nå en topp på cirka 937 000 $ 2030, med kryptovalutahandel till ett genomsnittspris på 798 000 $. jag

Vad driver dessa projektioner? Tja, ett par anledningar. Till att börja med är de flesta optimistiska om värdet av kryptons brist som kommer in i bilden. För det andra, maximalister föreställer sig en framtid…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *