Ethereum (ETH) prisförutsägelse 2025-2030: Investerare hoppas på att ETH passerar 1800 $

Varning: Datauppsättningarna som delas i följande artikel har sammanställts från en uppsättning onlineresurser och återspeglar inte AMBCryptos egen forskning i ämnet.

Sedan den 20 januari har Ethereum stött på motstånd på $1 680. Trots det finns det optimism att ETH kommer att nå $1 800 eller till och med högre i slutet av februari på grund av det stigande triangulära mönstret och förbättringar i investerarhumör i ETH-derivat. Hur ETH presterar när den närmar sig mönsterdeadline i mitten av februari kommer förstås att avgöra hur allt går.


Läs prisprognosen för Ethereum [ETH] 2023-24


Å ena sidan är handlare lättade över att priset på Ether har ökat med 33% år-till-datum, men å andra sidan kan björnarna avsluta den hausseartade triangulära formationen om de upprepade gånger inte kan bryta $1 680-barriären.

På plussidan förklarade Parithos Jayanthi, en utvecklare för Ethereum Foundation, att det offentliga testnätet ”Zhejiang” kommer att debutera den 1 februari. För att validerare ska förbereda sig för de förväntade ändringarna av Shanghais hårdgaffel kommer implementeringen att tillåta insatt Ether-uttag i en testmiljö.

Enligt Diogo Mónica, medgrundare och VD för Anchorage Digital, en kryptovalutabank med ett börsvärde på över 3 miljarder dollar, förvandlade sammanslagningens framgång Ethereum från ”en smart kontraktsplattform som släpar efter” till ”något som gjorde saker ordentligt.” Detta är korrekt: Efter sammanslagningen ökade det institutionella intresset för ETH-insatser, enligt Matt Hougan, CIO på Bitwise Asset Management.

Eftersom ETH-dominansen har ökat jämfört med andra kryptovalutor under de senaste åren, är Ethers hausseartade setup kontra Bitcoin uppenbar. Både Bitcoin och Ethereum har konsoliderats under veckan då den bredare kryptomarknaden fortsätter att njuta av en hausseartad period.

ETH steg uppåt med $1 600 förra veckan innan den sjönk till $1 587,08 i dag. Dess börsvärde har ökat från 147 miljarder dollar till 194 miljarder dollar sedan förra månaden, innan det nådde över 200 miljarder dollar. Den låg på 202 miljarder dollar vid presstillfället.

Priset på Ethereum har nyligen genomgått en betydande korrigering, men valarna har köpt vid varje nedgång. Den femte största ackumuleringsdagen på ett år registrerades förra veckan när ETH-valaktiviteten nådde en ny nivå. När FTX-problemet utvecklades under den här november månad har Ethereum-valar byggts upp. Enligt en Santiment-rapport,

”Ethereums stora nyckeladresser har ökat i antal sedan #FTX-debaclet i början av november. På bilden är de viktigaste ögonblicken där haj- och valadresser har samlats och dumpats. Antalet 100 till 100 000 $ETH-adresser är högst i 20 månader.”

Den nådde nästan bottennivåerna under den FTX-kollapsdrivna härdsmältan av kryptovalutamarknaden, men den studsade snabbt tillbaka och kunde också hålla sig över dessa nivåer. Detta stärker argumentet eftersom Ethereum vanligtvis har överträffat Bitcoin.

Med tanke på allt måste köpa Ethereum vara en sund investering på lång sikt, eller hur? De flesta experter har positiva förutsägelser för ETH. Dessutom är huvuddelen av de långsiktiga prisprognoserna för Ethereum positiva.

Varför är projektioner viktiga?

Eftersom Ethereum har sett en fenomenal tillväxt de senaste åren är det inte förvånande att investerare lägger betydande satsningar på denna kryptovaluta. Ethereum tog fart efter att priset på Bitcoin sjönk 2020, efter en utdragen period av stagnation 2018 och 2019.

Intressant nog förblev mycket av altcoin-marknaden inaktiv även efter halveringen. En av de få som tog fart snabbt är Ethereum. Ethereum hade ökat med 200 % från 2017 års toppnivåer i slutet av 2021.

Ethereum kan uppleva en sådan topp tack vare flera avgörande faktorer. En av dessa är en uppgradering till Ethereum-nätverket, närmare bestämt en flytt till Ethereum 2.0. En annan anledning är debatten om Ethereum tokenomics. Med bytet till Ethereum 2.0 kommer etertokenomics att bli ännu mer deflationär. Som ett resultat kommer det inte att finnas så många tokens på marknaden för att möta den ökande efterfrågan. Resultatet kan öka Ethereums stigande momentum i framtiden.

I den här artikeln tar vi en snabb titt på kryptovalutamarknadens senaste prestanda, med särskild uppmärksamhet på börsvärde och volym. De mest kända analytikernas och plattformarnas förutsägelser kommer att sammanfattas i slutet, tillsammans med en titt på Fear & Greed Index för att mäta marknadssentimentet.

Ethereums pris, volym och allt däremellan

Den initiala kostnaden för Ethereum 2022 var $3 722,59. Ethereum handlas för närvarande på $1 654,96, till och med stigande över $1 600 för några dagar sedan. Tidiga investerare har dock tredubblat sina investeringar årligen, tack vare dess höga ROI. Börsvärdet är för närvarande 200 miljarder dollar.

Källa: TradingView

Ethers spotmarknadsaktivitet har också ökat, då kryptovalutan överträffade Bitcoin som det mest handlade myntet på Coinbase för ett tag sedan.

Även om det är svårt att förutsäga priset på en volatil kryptovaluta, är de flesta experter överens om att ETH återigen kan passera $4 000-barriären 2022. Och enligt en färsk prognos av Bloombergs underrättelseanalytiker Mike McGlone kommer priset på Ethereum att avsluta året mellan $4 000 och $4 500.

Dessutom, enligt en rapport från Kaiko den 1 augusti, kommer ETH:s marknadsandel av handelsvolymen att nå 50 % paritet med Bitcoins för första gången 2022.

Enligt Kaiko överträffade ETH Bitcoin i juli som ett resultat av betydande inflöden till spot- och derivatmarknaderna. De flesta börser har sett denna ökning, vilket kan vara en indikation på återvändande investerare. Dessutom är en ökning av den genomsnittliga handelsstorleken den exakta motsatsen till vad som hittills har setts under 2022 års nedgång.

Den 2 augusti översteg Open Interest (OI) för Deribit Ether-optioner prissatta till 5,6 miljarder USD OI för Bitcoin värderat till 4,6 miljarder USD med 32 %. Detta var första gången i historien som ETH överträffade BTC på Optionsmarknaden.

Källa: Glassnode

Faktum är att en majoritet av cryptocurrency-influenser är hausse på Ethereum och förväntar sig att det kommer att nå otroliga toppar.

Med tanke på förväntan kring sammanslagningen har Ethereum blivit ett samtalsämne. Den näst största krypton har slagit kungen av krypto för att bli den mest efterfrågade krypton. En snabb uppdelning av volymen efter börsvärde för båda krypton kommer att avslöja Ethereums relativa volym är faktiskt större än för Bitcoin.

Medan det bredare Ethereum-communityt ser fram emot den miljövänliga PoS-uppdateringen, har en fraktion uppstått till förmån för en gaffel som kommer att behålla den energiintensiva PoW-modellen.

Fraktionen består till största delen av gruvarbetare som riskerar att förlora sin investering i dyr gruvutrustning eftersom uppdateringen skulle göra deras affärsmodell värdelös. Den framstående kinesiska gruvarbetaren Chandler Guo uppgav Tvetter förra månaden att en ETHPoW ”kommer snart”.

Binance har klargjort att i händelse av en gaffel som skapar en ny token, kommer ETH-tickern att reserveras för Ethereum PoS-kedjan, och tillägger att ”uttag för den gafflade token kommer att stödjas”. Stablecoin-projekt Tjudra och Circle har båda upprepat sitt exklusiva stöd för Ethereum PoS-kedjan efter sammanslagningen.

TradingView uttryckte samma åsikt när denna artikel skrevs, och deras tekniska analys av Ethereum-priset indikerade att det var en ”köp”-signal för ETH.

Källa: TradingView

Faktum är att PwC:s kryptochef Henri Arslanian hävdade i en upplaga av First Mover att ”Ethereum är den enda showen i stan.” Investerare kommer dock att behöva bevittna ökad efterfrågan och funktion för att Ethers pris ska fortsätta att klättra.

Enligt Mudrexs Edul Patel,

”Sammanslagningen kommer att slutföra Ethereums övergång till PoS, vilket gör det extremt energieffektivt och bekvämt att göra betalningar. Det kommer bara att hjälpa Ethereums massiva användningsfall, och i slutändan driva efterfrågan högre på ETH-tokenet.”

Kenneth Worthington, analytiker på JPMorgan Chase, har uttryckt hans förtroende för sammanslagningens förmåga att gynna intressenter som Coinbase. Worthington tror att Coinbase har positionerat sig för att kapitalisera på sammanslagningen genom att ”maximera värdet av Eth staking för sina kunder

Den framstående riskkapitalisten Fred Wilson publicerade en blogg den 15 augusti som beskriver de förestående förändringarna som kommer att följa sammanslagningen. Wilson förklarade att tillsammans med ett minskat koldioxidavtryck som kommer att göra Ethereum mer miljövänligt, kommer sammanslagningen att förändra balansen mellan utbud och efterfrågan på eter. Denna förändring demonstrerades av Banklös i deras blogginlägg där de projicerade ett strukturellt inflöde på 0,3 miljoner dollar per dag, i motsats till det nuvarande strukturella utflödet på 18 miljoner dollar per dag.

Enligt investerare och skapare av kryptovalutaforsknings- och medieorganisationen Token Metrics Ian Balina, ”Jag tror att Ethereum kan gå till $8 000.”

ETH valaktivitet

Data från blockkedjeanalysföretaget Santiment visar att ETH-utbudet som innehas av toppadresserna på kryptobörser har varit på uppgång sedan början av juni. Å andra sidan har ETH-utbudet som innehas av de främsta icke-börsadresserna, dvs. ETH som hålls i hårdvaruplånböcker, digitala plånböcker etc. minskat sedan början av juni. Men varför just juni? För det var runt den tiden som en preliminär tidslinje för sammanslagningen avslöjades för samhället.

Santiment hade twittrade förra veckan att under de senaste tre månaderna hade valar ökat sina börsinnehav med 78 %

Så vad betyder detta? Det betyder att Ethereumvalar flyttar sin ETH till börser. Top ETH hodlers tar ut sina leveranser från kylförvaring och flyttar den till börser, troligen för att underlätta en snabb transaktion om det behövs.

Inför sammanslagningen finns ett antal börser som Myntbas och Binance meddelade att de kommer att stänga av alla ETH- och ERC-20-tokeninsättningar och uttag, för att säkerställa en sömlös övergång.

Det är möjligt att valarna flyttade sina innehav till börser för att antingen förebyggande dumpa sina innehav i väntan på en prisnedgång efter sammanslagningen. Den andra möjligheten är att de väntar till långt efter sammanslagningen för att agera på ETH:s prisåtgärd.

Låt oss nu titta på vad välkända plattformar och analytiker har att säga om var de tror att Ethereum kommer att vara 2025 och 2030.

Ethereum-prisförutsägelse 2025

Enligt Changelly är det lägsta förväntade priset på ETH 2025 $7 336,62, medan det högsta möjliga priset är $8 984,84. Handelskostnaden kommer att vara cirka 7 606,30 USD.

CoinDCX förutspår också att ETH kan ha ett relativt framgångsrikt år 2025 eftersom det kanske inte kommer att ha mycket negativ inverkan på tillgången. Det råder ingen tvekan om att tjurarna skulle kunna vara välpositionerade och behålla en betydande uppgång under hela året. Tillgången förväntas nå $11 317 i slutet av första halvåret 2025, trots eventuella korta tillbakadragningar.

Du måste dock komma ihåg att året är 2025, och många av dessa prognoser är baserade på att Ethereum 2.0 lanseras och fungerar framgångsrikt. Och med det betyder det att Ethereum också måste lösa sina höga kostnader för gasavgifter. Dessutom har globala regelverk och lagstiftande ramar ännu inte konsekvent stöttat kryptovalutor.

Men även om nyare och mer miljövänliga teknologier har utvecklats, hävdar analytiker ofta att Ethereums ”first mover-fördel” har positionerat det för långsiktig framgång, trots ny konkurrens. Prisprognoserna verkar tänkbara eftersom Ethereum, förutom den planerade uppdateringen, förväntas användas oftare än någonsin tidigare i utvecklingen av DApps.


Hur många ETH:er kan du köpa för $1?


Ethereum-prisförutsägelse 2030

Changelly hävdade också att priset på ETH år 2030 har uppskattats av kryptovalutaspecialister efter år av prisövervakning. Den kommer att handlas för minst $48 357,62 och högst $57 877,63. Så i genomsnitt kan du förutse att priset på ETH år 2030 kommer att vara ungefär $49 740,33.

Långsiktiga Ethereum-prisuppskattningar kan vara ett användbart verktyg för att analysera marknaden och lära sig hur nyckelplattformar förutser att framtida utvecklingar som Ethereum 2.0-uppgraderingen kommer att påverka prissättningen.

Crypto-Rating, till exempel, förutspår att 2030 kommer Ethereums värde sannolikt att överstiga 100 000 $.

Både Pantera Capitals vd Dan Morehead och deVEre Groups grundare Nigel Green förutspår också att priset på ETH kommer att nå 100 000 dollar under de kommande tio åren.

Låter det för mycket? Nätverkets funktionella möjligheter, såsom interoperabilitet, säkerhet och transaktionshastighet, kommer att förändras radikalt som ett resultat av Ethereum 2.0. Skulle dessa och andra relaterade reformer genomföras framgångsrikt kommer opinionen om ETH att ändras från att vara något positiv till…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *